Met ingang van 1 december 2014 is het niet meer mogelijk om bestellingen bij ons te doen.
Schijfremsloten
Best Buy Sloten
Axa Sloten Shop
Abus Sloten Shop
0

Helmen en veiligheid

Een motorhelm of scooterhelm draagt u bovenal om zichzelf te beschermen in het geval u betrokken mocht raken bij een ongeval of anderszins ten val zou komen. Veiligheid heeft derhalve de hoogste prioriteit bij de keuze voor een helm. Daarnaast zult u een keuze dienen te maken uit de verschillende typen helmen. Binnen de diverse typen is er bovendien weer een nagenoeg oneindige keuze aan kleuren en motieven. Het volledige assortiment vindt u op www.bestbuyhelmen.nl.

Materialen

Het exterieur van de helm (de schaal) kan van verschillende materialen zijn vervaardigd. Enkele veelgebruikte materialen zijn:

  • polycarbonaat  
  • ABS
  • composiet:     
    • carbon     
    • glasvezel     
    • kevlar (aramide vezel)

Over het algemeen zijn helmen die worden vervaardigd van ABS en polycarbonaat voordeliger in de aanschaf dan helmen waarvoor composietmaterialen zijn gebruikt. Belangrijk om te weten is echter, dat deze goedkopere helmen zeker niet van mindere kwaliteit hoeven te zijn dan de duurdere exemplaren. Het gebruik van duurdere materialen heeft namelijk niet per definitie met sterkte en schokbestendigheid te maken, maar met zaken als gewicht (er bestaan al helmen met een gewicht van minder dan 1 kg).   

Typen helmen

Naast de gebruikte materialen, wordt de bescherming die helmen bieden met name bepaald door de mate waarin de helm het hoofd omsluit. De volgende typen scooterhelmen en motorhelmen zijn te onderscheiden:

1. Integraalhelmen
Een integraalhelm is een helm die het hoofd en de kin volledig omsluit. Dit type helm is ook voorzien van een vizier. Naast de schedel is daardoor dus ook het gezicht optimaal afgeschermd en is maximale veiligheid gegarandeerd.

Bekijk alle integraalhelmen

2. Systeemhelmen
Systeemhelmen bieden de drager de mogelijkheid zowel het vizier als de kinbescherming op te klappen. De systeemhelm wordt daardoor ook wel flip-up helm genoemd. Dit type helm biedt derhalve het gemak en comfort van een jethelm in combinatie met de veiligheid en bescherming van een integraalhelm.  

Bekijk alle systeemhelmen

3. Jethelmen
De jethelm wordt meestal gebruikt als scooterhelm. Dit type helm laat de kin vrij en is daardoor gemakkelijk en snel op en af te zetten. Dit maakt de jethelm, die ook wel customhelm of fashionhelm wordt genoemd, zeer prettig in het gebruik voor scooterrijders die vaak kleinere afstanden afleggen in en om de stad. Dit type helm is zowel met als zonder vizier verkrijgbaar. Gebruik van een vizier is zeer aan te bevelen. Buiten de bescherming van het gezicht bij een val of botsing, zorgt het vizier er namelijk ook voor dat het zicht niet wordt beperkt door wind of insecten die in uw ogen vliegen.

Bekijk alle jethelmen   

Draagcomfort en helmmaat

Voor optimale veiligheid is het van belang dat u zich tijdens het rijden op uw scooter of motor volledig kunt concentreren op de weg en andere weggebruikers. Het is daarom van belang dat uw helm comfortabel zit en de juiste maat en pasvorm heeft.  Wanneer u een helm aanschaft via BestBuyHelmen, dan moet u voordat u de helm van uw keuze in de winkelmand plaatst, de juiste maat kiezen. Bij iedere helm staan de beschikbare maten en de daarbij behorende hoofdomtrek weergegeven. Wanneer u vooraf de omtrek van uw hoofd opmeet, kunt u er dus zeker van zijn dat u een helm kiest met een prettige pasvorm.

Voor het bepalen van de maat kunt u gebruik maken van de onderstaande tabel:

Helmmaat Hoofdomtrek
XXS 51 - 52 cm
XS 53 - 54 cm
S 55 - 56 cm
M 57 - 58 cm
L 59 - 60 cm
XL 61 - 62 cm
XXL 63 - 64 cm
Algemene voorwaarden | Sitemap